Hoe gemaak ná Zondo-verslag?

BIED AMNESTIE IN RUIL VIR WAARHEID

Hoe gemaak ná Zondo-verslag?

Thuli Madonsela se aanvanklik bisar klinkende voorstel dat daar ’n versoenende amnestie vir alle korruptes moet wees, verdien om bedink te word, skryf PIET CROUCAMP. Want bitter min van die staatsplunderaars gaan uiteindelik boete doen en Madonsela se voorstel is die enigste alternatief tot geregtigheid wat nie net die ANC nie, maar alle Suid-Afrikaners weer in ’n kompromis kan inbind.

DIE Zondo-kommissie se bloederige eerste testament oor staatskaping en korrupsie is aan pres. Cyril Ramaphosa oorhandig. In regter Raymond Zondo se verslag betreur hy die feit dat Dudu Myeni, wat in weerwil van sy vermaninge ’n fluitjieblaser se naam in die openbaar genoem het, nooit vervolg is nie. Dít ten spyte van die kommissie se formele klag by die polisie.

Teen die agtergrond van ’n verslag deurspek met morbiede vergrype klink dit nietig, maar dit bevestig wat ons voor ons siel weet: Die meeste plunderende kaders gaan wegkom.

Mzwanele Manyi en Matshela Koko en Nomvula Mokonyane verkondig hulle onskuld van die Babilonsmure af vir wie ook al ore het om te hoor. Die EFF-leiers trek snellers in openbare plekke, rand joernaliste en ’n polisieman aan en steel ’n bank bankrot; alles terwyl hulle ongestoord nóg geweld en brandstigting aanmoedig...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.