Kom loop in ’n onderwyser se lyf voor jy oordeel

'N HEMEL VOL LEERKRAGTE

Kom loop in ’n onderwyser se lyf voor jy oordeel

ANASTASIA DE VRIES vertel van die dag toe ’n onderwyser by die skoolhek uitgevlug het, die wye vlaktes in. Want sy was tot in haar murg toe sat van verduidelik, van verslag doen met geen hoop op gehoor word nie.

SY het nooit gedink die dag sou aanbreek nie, maar nou het dit. Sy lóóp. Jy mag nie, het die skoolhoof gesê, toe sy minute notice gee. Sy: “Ek mag nie, maar ek kan, ek moet. Ek loop. Dien en dadelik!”

Dit was die dag toe ’n gr.11-leerling haar bespoeg het. Dis dae later en sy ruik nog die woede en venyn in die speeksel uit die mond van ’n kind vir wie sy moes aanpraat oor onbehoorlike gedrag. “What did you do to anger my daughter like that? That is not how we do things in our house,” was die ma se verweer toe sy skool toe ontbied is. ’n Welvarende skool in ’n welvarende voorstad.

Die jaar is nog jonk en sy het pas vanjaar by dié skool begin, maar klaar voel sy al soos ’n vars lyk, sê die onnie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.