Bemagtigingsgesprek in Uniegebou baar ’n muis

SWART EKONOMIESE BEMAGTIGING

Bemagtigingsgesprek in Uniegebou baar ’n muis

Danksy pres. Cyril Ramaphosa se afgevaardigde bemagtigingsvennote, ’n critical race theorist en ’n libertariese wit man, is ’n bedompige atmosfeer geskep vir ’n onlangse gesprek om bemagting in Suid-Afrika te bedink, skryf PIET CROUCAMP.

ONS moet seker toegee dat sedert pres. Cyril Ramaphosa die leisels geneem het, daar tóg soms na van die ANC en die regering se heilige koeie verwys word, al word hulle nie geslag nie.

Hoe meer jy deel word en is van die gesprek oor dit wat verkeerd is aan ons manier van dink en doen, hoe moeiliker word dit om nie sinies te wees oor Suid-Afrikaners se vermoë of selfs behoefte om ’n konsensus of kompromis oor brandende vraagstukke te bereik nie. 

Die gerug doen die ronde dat die ANC – of dalk eerder die regering – wik en weeg oor hoe bemagtiging voortaan beplan, bestuur en geïmplementeer moet word. Die oorspronklike doelstellings van ekonomiese groei, werkgeleenthede en groter gelykheid word onder die maatemmer uitgegrawe, afgestof en opnuut oorweeg. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.