‘Dubul ibhunu’: As ek die lied kon wegwens, sou ek

HOFUITSPRAAK

‘Dubul ibhunu’: As ek die lied kon wegwens, sou ek

Die hofuitspraak deur regter Edwin Molahlehi dat ‘Dubul ibhunu’ nie haatspraak is nie, pla PIET CROUCAMP geweldig. Hy verduidelik waar hy dink AfriForum fouteer het.

DIE hofuitspraak van regter Edwin Molahlehi die afgelope week in die Gautengse gelykheidshof dat “Dubul’ ibhunu” (“shoot the boer”) nie haatspraak is nie, pla my geweldig. As ek die lied kon wegwens, sou ek. Ek wil nie my kinders grootmaak in ’n land waar so iets gesing word as deel van die normale politieke spanning en gesprek nie. Ek ken ook persoonlik boere vir wie die waarskynlikheid van geweld op hulle plase te veel geword het en wat uiteindelik hulle boerderye verkoop het.

Die regter sê egter heeltemal tereg in sy uitspraak dat AfriForum se regspan nié kon bewys dat daar ’n direkte verband is tussen dié lied en die misdadige geweld wat boere en hulle werkers ervaar nie. Ek is onseker of enige regsgeleerde die regter sou kon oortuig dat daar wel ’n verband is, maar indien wel sou dit waarskynlik nié AfriForum en hul onbeholpe regsverteenwoordiger, advokaat Mark Oppenheimer, wees nie.

Tydens die hofsaak het Julius Malema vir Oppenheimer ’n lewensles gegee in bevrydingspolitiek. Ek het alle beeldmateriaal wat ek kon kry van die hofsitting gekyk en Malema het Oppenheimer na ’n amateur laat lyk. Soos ook duidelik uit die regter se uitspraak afgelei kan word, is konteks belangrik en Oppenheimer en AfriForum se Ernst Roets leef nog binne die ruimte van ’n Verwoerdiaanse verklaringsraamwerk...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.