Grondhervorming: Laat die privaat sektor dit doen

GRONDHERVORMING IN SA

Grondhervorming: Laat die privaat sektor dit doen

PIET CROUCAMP het Omri van Zyl, uitvoerende hoof van AgriSA se filiaal Agri Enterprises, uitgevra oor 'n nuwe inisiatief wat toon dat die privaat sektor landbouontwikkeling op die hart dra − en en nie bloot landbouwinste nie.

DAAR is weinig twyfel dat grondhervorming in Suid-Afrika die afgelope byna drie dekades ’n liederlike mislukking was.

Die kapitaal wat bestee is en die droewige uitkomste het net wanbesteding en korrupsie in gemeen. Daar word lankal besef dat grondhervorming en landelike ontwikkeling dringend die waagmoed van die privaat sektor nodig het om tot wasdom te kom.

In die Wes-Kaap het die Witzenberg Partners in Agri Land Solutions (PALS) se inisiatief vir bemagtiging en grondhervorming reeds die goedkeuring van Thoko Didiza, minister van landbou, grondhervorming en landelike ontwikkeling, asook van pres. Cyril Ramaphosa gekry...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.