Ware misdaad: Om die donker kant dop te hou

‘IF IT BLEEDS, IT LEADS’

Ware misdaad: Om die donker kant dop te hou

Al wil mense meestal nie soos Jeffrey Dahmer en Kie. hulle oerinstinkte uitleef nie, bied die dekmantel van vermaak in programme soos Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story ’n geleentheid om op ’n sosiaal aanvaarbare manier erkenning te gee aan ons primitiewe aggressie, skryf LOUIS AWERBUCK.

MENSE kies wêreldwyd om vermaak te word met die uitbeelding van misdaadgebeure. Ware misdaad (“true crime”) is uiters gewild, en vermaaklikheidsprogramme vanuit hierdie genre lok universeel rekordkykersgetalle na die skerm. Hoe meer daar boonop grieselrigheid en geweld met die uitbeelding van oortreders se wandade gepaardgaan, hoe hoër styg kyksyfers, en hoe breër glimlag die vervaardigers op pad bank toe.

Netflix, wat oor die wêreld heen meer kykers lok en gewilder is as tradisionele televisie, floreer op uitsendings wat ’n oormaat van geweld uitbeeld. Baie, indien nie die meeste nie van die vermaakstof waarop daar gefokus word in van Netflix se gewildste programme, behels die uitbeelding van eksplisiete en grusame geweld, veral teenoor vroue.

“If it bleeds, it leads” is iets wat enige gesoute joernalis en vervaardiger van rolprente en televisiereekse weet. Mense word nog altyd gefassineer deur dit wat skeefloop en kan nie sommer wegkyk van ’n ongelukstoneel nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.