Die komende globale wanorde

BOELIES, OORLOG, RESESSIES

Die komende globale wanorde

Tussen die konflik in Afrika, nog een in Rusland, en Amerika se neiging om mag en invloed te beoefen deur vrees eerder as agting in te boesem, vra ANTHONI VAN NIEUWKERK hoe die wêreldorde in die nabye toekoms kan lyk.

TERWYL ons oor Cyril, Gwede en André se post-Kersfeesvooruitsigte wonder, is dit die moeite werd om die impak van dieper kragte elders van nader te bekyk.

Die Afrika-unie is besig om die krisis in Tigray te beredder, maar moet spring om die gewelddadige konflik in Sentraal-Afrika aan te pak. Paul Kagame met sy versluierde gesig is diep betrokke by hierdie – en ander – opvlammende konflikte en mens wonder of dr. Phumzile Mlambo-Ngcuka kans sien om van die een na die ander krisis te vlieg.

Maar hoe gaan die potensieel meer vernietigende oorlog in Europa uitspeel? Hoe is dit dat duisende burgerlikes, onder wie kinders en moeders, in die afgelope nege maande ’n tragiese dood in Oekraïne tegemoet gegaan het? Om nie te praat van tienduisende Russiese en Oekraïense troepe nie. Sake lyk sleg met die wêreldwye impak op voedsel- en energiesekuriteit, ’n brose globale ekonomie, en winter in volle gang in Europa...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.