Rugby, beleggingsadvies en die media

HY WAT LAASTE LAG

Rugby, beleggingsadvies en die media

Baie mense wou hom die afgelope 10 jaar of wat ‘bliksem’ oor sy sienings dat Suid-Afrikaanse beleggers eerder in die buiteland moet belê, maar vandag sing selfs die ‘Bittereinder-beleggers’ ’n soortgelyke deuntjie, skryf MAGNUS HEYSTEK.

  • 17 Maart 2023
  • Vrye Denker
  • 13 min om te lees
  • artikel 9 van 28
  • Magnus Heystek

EEN KEER, baie jare gelede, net nadat Suid-Afrika toegelaat is om weer (wettiglik) internasionale rugby te speel teen die bestes in die wêreld, was ek op Ellispark om te kyk hoe die All Blacks en die Springbokke kragte meet.

Ek sit toe, styfgedruk teen ’n klomp gróót manne wat al van vroeg al die oggend baie lus was vir die rugby maar eers die keel moes gaan natmaak in die Troyeville Hotel, die drinkplek van die joernaliste van die omgewing. Nie dat joernaliste nou eintlik drink nie – net per geleentheid.

Langs my by Ellispark was die bekende dr. Nick Binedell, bekende opvoedkundige en dekaan van die een of ander sakeskool. Nick het die fout gemaak om – toe een van die “manne” hom vra wie hy dink die wedstryd gaan wen – te sê sy geld is op die All Blacks, en ook sommer sy redes gegee: Suid-Afrika was vir baie jare in die koue wat rugby betref, die spel het aanbeweeg en ons het meesal teen tweederangse en pas afgetrede spelers rugby gespeel. Dink byvoorbeeld aan die Kavaliere-toer...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.