’n Sagter manier om te skei

ELKE EGSKEIDING IS UNIEK

’n Sagter manier om te skei

Die beëindiging van 'n huwelik is 'n emosioneel gelaaide proses wat in duur regsgevegte en onaangename konfrontasie kan ontaard. Maar daar is 'n sagter, vriendeliker, vinniger (en goedkoper) manier. ANNELIESE BURGESS gesels met die geskilbeslegtingspesialis Laurie Greyvenstein oor hoe bemiddeling mense in staat stel om unieke oplossings vir hulleself en hulle gesinne te skep.

TOE die voormalige landdros Laurie Greyvenstein 17 jaar gelede die regsberoep verlaat het, het hy die Social Justice Network begin, wat ten doel het om “gemeenskappe en gesinne deur gesamentlike besluitneming te bemagtig".

Hy is geesdriftig oor die krag van bemiddeling om lewens deur die gebruik van gesamentlike besluitneming in die hantering van konfliksituasies soos egskeiding te verander. Die Social Justice Network het tans die meeste geakkrediteerde gesinsbemiddelaars in Suid-Afrika en Greyvenstein is die voorsitter van die Nasionale Raad van Gesinsbemiddelaars.

Verduidelik die grondbeginsels van egskeidingsbemiddeling. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.