Chris Yelland: ‘Ons het nie ’n energiekrisis nie; ons het ’n...

SIT KOPPE BYMEKAAR

Chris Yelland: ‘Ons het nie ’n energiekrisis nie; ons het ’n regeringskrisis’

Hy’s een van die voorste energiekenners in die land en word links en regs deur almal aangehaal – maar wie is hy eintlik? Chris Yelland glo Suid-Afrika beskik oor alles wat nodig is om die kragkrisis te bowe te kom. Maar ons het te veel do-littles en naysayers, en gans te veel ministers en komitees, vertel hy vir ILSE SALZWEDEL.

LUISTER ’n mens so na Chris Yelland se gesels oor sy grootwordjare, is dit maklik om te glo dat hy voorbestem was om ’n elektriese ingenieur te word. Hoe dan anders met ’n pa en ’n oom wat albei elektriese ingenieurs was, en ’n ambagsman-oupa wat ’n ingenieursfirma begin het?

Maar hy is glad nie in ’n spesifieke rigting gedruk nie, vertel Chris tydens ons Saterdagmiddag-gesprek. “My pa het maar net my belangstelling in wetenskap gestimuleer,” onthou hy kleintyd se geskenke, soos ’n chemie-stelletjie, en die Amerikaanse tydskrif LIFE waarop sy pa ingeteken het. “Ek het dit verslind!”

Die een geskenk wat waarskynlik gesorg het vir ’n lewenslange belangstelling in elektriese ingenieurswese, was egter die kristalradio’tjie wat hy en sy pa saam gebou het. Om op sy bed in Durban te sit en na LM Radio se treffersparade te luister was “soos magic”...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.