Ons bak onder ’n bloedrooi son

MEMOIRES

Ons bak onder ’n bloedrooi son

Daar verskyn sporadies boeke wat die skoonheid en die waansin van ons bestaan saamvat. Annemarié van Niekerk se eerlike, weerlose verslag van haar jeugjare in Suid-Afrika is een van hulle. Hier kom ’n ding, sê DEBORAH STEINMAIR.

EK het verlede jaar die finale proewe van Annemarié van Niekerk se memoires, Om het hart terug te brengen, in Nederlands gelees. Dit het my oorrompel. Dis tegelyk panoramies wyd en dit zoem tot in die fynste ontsteltenis in op besonderhede.

Dis pas aangekondig dat Van Niekerk met hierdie boek die Henriëtte Roland Holstprys vir “Betrokken Letterkunde” gewen het. 

'n Plaaslike uitgewer, Tafelberg, het dit opgeraap en in Afrikaans laat vertaal as Onder ’n bloedrooi hemel. Daniel Hugo het die terugverwerking na Afrikaans in noue samewerking met die skrywer behartig. Hierdie boek gaan opslae maak, om die regte redes...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.