Ek hou régtig van die Cowboy Junkies se T-hemde

KOOP ASSEBLIEF ONS GOED

Ek hou régtig van die Cowboy Junkies se T-hemde

Dit het FRED DE VRIES in die VSA opgeval hoe desperaat musikante is om hulle “merch" verkoop te kry. Twee Covid-jare sonder lewende optredes en stromingsdienste wat swak betaal het hulle tol geëis.

EK hou regtig van die Cowboy Junkies. Ek bedoel, wat 'n wonderlike naam. Dié vierstuks van Toronto het iewers in die middel 1980's begin met 'n mengsel van rock, country, blues en folk, gedra deur gedempte (en af en toe skreeuende) kitare en die heuning-deurdrenkte, suiwer stem van Margo Timmins.

Hulle tweede album, The Trinity Session van 1988, was hulle eerste meesterstuk. Dit is in 'n ou kerk opgeneem, wat die liedjies 'n warm, eenvoudig klank gegee het as dit met 'n gehoor-strelende volume en 'n statige pas gespeel is. Die krag daarvan was in die wysies en die woorde: hartseer musiek wat jou laat goed voel.

Hul eie komposisies, soos “Misguided Angel", was perfekte liedjies van liefde, verlies en verlange. Ewe treffend was hulle keuse van cover-illustrasies (Lou Reed, Hank Williams en Elvis Presley op The Trinity Session), wat hulle verwerk en gespeel het asof dit die oorspronklike is...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.