Die ondergrondse klanke van Afrika

AMAPIANO

Die ondergrondse klanke van Afrika

Nadat hy eers onlangs van Suid-Afrikaanse musikante soos Nduduzo Makhathini bewus geraak het, het FRED DE VRIES besef daar is ’n digte musiekwoud naby ons waarvan talle van ons onbewus is en wat ons nog geensins verken het nie.

SOMS kan die lewe voel asof jy in die oog van ’n orkaan dut, onbewus van die gewelddadige turbulensie rondom jou. En ek praat nie van politiek nie (ek moet byvoeg dat die EFF se protesaksie nie eens ’n rimpeling in ons dorpie in die Diep Suide veroorsaak het nie), maar van musiek.

Nou die dag het ek ’n e-pos ontvang van ’n Nederlandse musiekvriend wat ’n klein tydskrif bekend as Platenblad bestuur. “My beste album van 2022 is die briljante en verslawende The Spirit of Ntu deur die Suid-Afrikaanse pianis Nduduzo Makhathini. Hoe bekend is daardie man regtig in sy eie land?” vra hy. “Hmm,” skryf ek terug, “om eerlik te wees het ek nog nooit van Makhathini gehoor nie,” en voeg ’n beskamende emoji by.

Maar toe ek my musiekliefhebber-vriende hier vra, het die meeste van hulle ook net die kop geskud. Nduduzo wie?..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.