Hoe sou ’n onafhanklike Wes-Kaap lyk?

CAPEXIT

Hoe sou ’n onafhanklike Wes-Kaap lyk?

Die moontlikheid van die afstigting van die Wes-Kaap as 'n onafhanklike staat, outonomie of meer magte vir dié provinsie word wyd bespreek. DR. CORNÉ MULDER, wie se VF Plus hierdie opsies steun, meen dit gaan nie ’n geval van óf hierdie óf daardie oplossing wees nie.

  • 09 Februarie 2024
  • Vrye Denker
  • 5 min om te lees
  • artikel 11 van 30
  • Corné Mulder

DIT gons tans op sosiale media en elders oor die verskillende staatsregtelike opsies vir die Wes-Kaap. Die moontlikheid van afstigting van die Kaap as 'n eie onafhanklike staat, outonomie of meer magte vir die provinsie word wyd bespreek.

Daar is versoeke vir ’n referendum, terwyl ander die verkiesing van 2024 gaan gebruik om hulle steun te bewys. Wat wel vasstaan, is dat Kapenaars sien waarheen dit in die res van Suid-Afrika gaan en hulle is vasbeslote dat daardie lot nie die Wes-Kaap verder moet tref nie.

Staatsregtelike model vir SA..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.