Hallo, ek is Anneliese. Ek is progressief met ’n konserwatiewe streep.

ETIKETTE

Hallo, ek is Anneliese. Ek is progressief met ’n konserwatiewe streep.

Etikette is lui, sê ANNELIESE BURGESS. Links. Liberaal. Regsgesind. Woke. Sy verwerp hulle almal.

DIT was 1986. Ek was 18. Die land was in 'n noodtoestand. Ek het in die bakkie gesit en kyk hoe my pa beeste inent. Om een ​​of ander rede het ek die paneelkissie oopgemaak en gesien dis vol R1-koeëls.

Ek het my pa oor die koeëls uitgevra. Hy het vir my gesê hy het hulle die vorige aand uit sy magasyn verwyder toe hy en ander lede van die Indwe-kommando vir die tweede nag agtereenvolgens uitgeroep is om 'n township in Queenstown te patrolleer. Hy het my vertel van massa-inhegtenisnemings deur die polisie. Van honderde mense wat in loodse by die landingstrook toegesluit is. Hy het my vertel van die maan wat opgekom het en die gesange wat hy van die loodse se kant af gehoor het. 

My pa het daardie dag vir my gesê iets is vreeslik stukkend in Suid-Afrika. En dat mense met goeie harte vir hulleself moet begin dink. Hy het vir my gesê dat wit mense se gedagtes en vrees hulle as gyselaar gevange hou...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.