Het die Groote Kerk sy geskiedenis van onverdraagsaamheid afgeskud?

VELDSMAN-TROOSDIENS

Het die Groote Kerk sy geskiedenis van onverdraagsaamheid afgeskud?

HERMAN LATEGAN was 40 jaar laas in die Groote Kerk. Ná 'n onlangse besoek vir Peter Veldsman se troosdiens het dié kerk se verlede kliphard by hom kom aanklop.

TOE my vriend, die fynproewersjef, kosskrywer en raconteur Peter Veldsman, onlangs oorlede is, is sy troosdiens in die Groote Kerk gehou. Vir oor die vier dekades hou ek verby dié gebou as ek in die middestad loop.

Ek het te veel ongelukkige herinneringe aan hierdie sogenaamde “bruid van Christus”. Met laas week se puik artikel deur Ike Bos, “Opwindende nuwe dinge wink, maar ’n ongenooide laspos hou ons terug" (https://www.vryeweekblad.com/menings-en-debat/2024-05-03-opwindende-nuwe-dinge-wink-maar-n-ongenooide-laspos-hou-ons-terug/), nog vars in my geheue, loop ek op 'n reënerige Saterdagoggend die Groote Kerk binne.

Ek was 'n paar minute laat en het besluit om agter te sit. Ek word meteens teruggevoer na 1980 toe ek as koshuisinwoner van die Hoërskool Jan van Riebeeck elke Sondag voor die preekstoel moes gaan sit...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.