×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Chinatown en ’n coloured vrou met ’n vuilkyk

GIL SOOS 'N ALARM

Chinatown en ’n coloured vrou met ’n vuilkyk

Ronelda S. Kamfer se nuwe bundel breek DEBORAH STEINMAIR se hart en pla haar soos ’n absestand. Sy slaan haar oë verniet op na die berge.

'N DUN boekie spook al heelweek by my – Ronelda S. Kamfer se jongste bundel, Chinatown. Ek lees dit prewelend oor en oor soos 'n gitswart gebedeboek, ek wikkel dit heen en weer soos 'n absestand, ek steek my hand daarin soos in 'n vlam, Kamfer se woedende opslagwoorde. Ek slaan my oë op na die berge en selfvergifnis wil maar nie in my skoot val nie.

Hierdie bekroonde, vertaalde digter is'n fenomeen, 'n internasionale oorlogskorrespondent. Sy bevolk die kollektiewe bewussyn met 'n wanfunksionele gemeenskap in 'n vlaktelandskap, ontheem, ontwortel en tot in die kern beseer deur wit mense se gierigheid, grootheidswaan en oorheersingsdrang.

Haar verse is handgranate, mortiere wat die slagveld vir oomblikke helder verlig. Dis soos luminol (haar beeld) wat die riviere van gestorte bloed uitwys in die krake van die misdaadtoneel wat ons land is...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X