Oopoog-droom van ’n onsigbare biblioteek

’N SOORT STILTE

Oopoog-droom van ’n onsigbare biblioteek

Ná ’n aanvanklike periode van verstrooiing en gebrek aan fokus het sy wel begin lees, skryf DEBORAH STEINMAIR. Dit verg net hier en daar ’n sin om haar op loop te sit …

VOORDAT sy op 32 aan hartversaking dood is, het die uitgeteerde Karen Carpenter in haar drie-oktaaf-kontralto gesing: “There’s a kind of hush all over the world.”

Daar is. ’n Soort stilte, soos ’n kollektiewe asemophou. In die derde week van inperking begin klein dingetjies gebeur. Onkruid beur deur krake, luiperds waag dit op straat. En my kop gaan op loop – al die gedagtes waarvoor daar nooit tyd was nie, steek groen voelers uit, rank, kronkel en vertak in alle rigtings.

Toe ek ’n kind was, was my kop ’n knetterende bosbrand. My begeerte was om uitgelos te word sodat ek onder ’n bank kon gaan lê en dink. My koors was gereeld hoog en dan het ek, in my ma se woorde, geyl...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.