Karen Zoid | Ere-professor van Afrikaanse rock

AFRIKANERS IS PLESIERIG

Karen Zoid | Ere-professor van Afrikaanse rock

Al kon sy vanweë die inperking nie haar 20 jaar as Afrikaanse rock-koningin met ’n reeks groot konserte gedenk nie, is die Republiek van Zoid Afrika danksy die pandemie ’n wyer land, vertel Karen Zoid vir ANNELIZE VISSER.

PHILADELPHIA (bevolking 570*) is ’n klein dorpie sowat 30 km suidwes van Malmesbury. So klein dat die enigste winkel op die dorp tydens grendeltyd toegemaak het. As jy nou iets wil koop, moet jy maar daar gaan klop, dalk maak iemand oop.

Ek hoef nie, want ek en Madelein Roets ken mekaar van Kokkedoor se dae af, en sy het ’n gesellige eetplek op die dorp. Ek val in by De Malle Meul in die hoofstraat, nie vir koffie nie, maar op soek na ’n notaboek.

Van die twee stukke basiese toerusting wat mens tydens ’n onderhoud nodig het, het ek darem voor ek uit die Kaap weg is ’n pen in my baadjiesak gedruk, en op pad hierheen het ek 20 jaar van nié na Karen Zoid luister nie, probeer uitwis terwyl ek deur plase ry waar hooibale op die lande aankondig dat die oes pas afgeloop het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.