Dis 40 jaar later en ABBA is terug!

MAMMA MIA!

Dis 40 jaar later en ABBA is terug!

Die klankbaan van haar jeug is gekomponeer deur ABBA, ’n popgroep wat vir minder as ’n dekade bestaan het en in 1983 uitmekaar is. Maar skielik is hulle terug, met ’n album én ’n virtuele toer op die horison. MADELEINE BARNARD het haar dekades lange verbintenis met Swede se supergroep gaan ontleed.

DIT het begin met die raakblaai op Facebook van ’n foto van vier geliefde gesigte uit my jeug. Ouer. Heelwat ouer. Veertig jaar ouer, om presies te wees. En die nuus dat hulle ná vier dekades ’n nuwe album uitbring. ABBA se Voyage sal vanaf 5 November op digitale platforms beskikbaar wees. ’n Virtuele toer (https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news/abba-voyage-tour-2022-tickets-presale-b1914865.html) van digitale konserte sal in Mei 2022 afskop en tot 2026 ’n draai in stede oor die wêreld heen maak.

Vir dié reuse-gebeurtenis is avatars van die sangers deur George Lucas se legendariese visuele-effekte-maatskappy Industrial Light and Magic geskep. Mense praat reeds van “Abbatars”. Die vier orkeslede het vyf weke deurgebring in die ateljees van ILM om lewensgetroue jonger weergawes van hulself te help skep met soortgelyke tegnieke as wat in rolprente soos Star Wars gebruik is.

Die nuus het my met ’n bordvol bykans onredelike blydskap gevul, met ’n bykossie van verskriklike nostalgie. Die musiek van ABBA – ’n akroniem vir die groeplede Agnetha (Fältskog), Björn (Ulvaeus), Benny (Andersson) en Anni-Frid (Lyngstad) – het die klankbaan van my jeug verskaf...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.