’n (Getroude) bachelor leer kerrie kook

SÓ MAAK MENS

’n (Getroude) bachelor leer kerrie kook

MAX DU PREEZ probeer sy beeld as 'n Boerepatriarg met dik gewrigte ondermyn en wil nou ander mans in sy posisie help om ook te begin kook.

EK was baie lank ’n bachelor, so ek het altyd geweet hoe om vir myself kos te maak. Varktjops in ’n pan. Sagte, klam roereier (my maat Jacques se raad was om botter by te sit) met gerookte salm. Boeliebief en kool. Mieliepap en wors. Smoorsnoek met rys. En dit was omtrent my hele repertoire. O, en braai.

Maar die laaste paar jaar het ek al hoe meer die behoefte gehad om lekkereet-kos te maak, eerder as net maagvolmaak-kos. En ek wou my vrou se idee dat ek ’n tipiese Boerepatriarg is wat glo mans hoort nie in die kombuis nie, vals bewys.

Ek begin toe sonder hulp (of medewete) van my vrou ’n paar disse aanpak wat ek self graag sou wou eet en weet my gesin sou ook geniet. En dit is toe nie so kompleks as wat ek gevrees het nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.