Karen: sosiale media se heersende wit (nag)merrie

LEES WEER

Karen: sosiale media se heersende wit (nag)merrie

Karen. Dis die woedende wit vrou met die hare en die houding wat oor die wêreld heen vloermoere gooi en op die bestuurder aandring. MADELEINE BARNARD het hierdie stereotipe onder ’n vergrootglas geplaas vir die uitgawe van 5 Junie 2020.

ONS ken haar amper te goed. Die tante met die kapsel. Gewoonlik ’n asimmetriese, skril konkoksie van woedende blond. Soms ’n mélange van donker en lig. Of, in die Suid-Afrikaanse konteks, baiekeer bygekom deur ’n oorywerige kapper genaamd Karneau of Jean-Jacques, met skakerings van blou, pienk of pers. Genoemde kapsel is binne-in sy moer gestryk, in ’n glimmende borswering teen die wêreld se irriterende hordes.

Dis die Kapsel van Karen.

Wie is Karen?..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.