’n Soentjie vir die luiperdwyfie en R1.2 miljoen vir ...

HONGER VIR TALENT

’n Soentjie vir die luiperdwyfie en R1.2 miljoen vir Donderdagaand-kuns

Ná die inperkings was die kunsgemeenskap, skeppers én kykers, uitgehonger vir ’n tentoonstelling van ons land se beste talent. Die afgelope jaarlikse Investec-kunsmark het nie teleurgestel nie. HENK SERFONTEIN was daar en deel van die verfrissende, verrassende en vindingryke hoogtepunte met ons.

DIS Sondagoggend by die Labotessa-kafee op Kerkplein in Kaapstad. Ek hou in my baan en lees koerant. 'n Aanvallige vrou wat ek identifiseer as ’n sosiale vlinder en Instagram-influencer arriveer by die tafel reg langs my. Sy bestel 'n cortado, ek 'n cappuccino. Ek het haar al voorheen sien bie op kontemporêre kuns by die Strauss & Co-afslaershuis. Sy's 'n elegante vrou met 'n balletnek en die tipe ronde swart sonbril wat ek laas op 'n begrafnis in 'n Pedro Almodóvar-rolprent gesien het. Die vrou het duidelik cash flow en gesofistikeerde smaak. 

Die Rapport is redelik voorspelbaar met die Afro-pessimisme, mans wat balle rondskop en geen visuele kunsstories nie, maar my oog vang die “Art and About”-afdeling in die Sunday Times. Dis 'n artikel wat fokus op die Investec Cape Town Art Fair. Dis net ligte, kamera en aksie. Daar is sosiale foto's en verwysings na die rockster-beeldhouer Nandipha Mntambo se Agoodjie-kunswerk en ook haar ontwerpersuitrusting. Lady Skollie, met 'n groot pak kaaskrulle in die hand, strike a pose waarin sy die feminisme lewendig hou. Op die foto poseer sy langs die nou wêreldberoemde Billie Zangewa.

En daar staan die pronkmeisie en oud-Mej. SA Jo-Ann Strauss met 'n luiperdvelmotief-strikdassie om die nek. Die uitrusting transendeer haar van sosiale vlinder tot luiperdwyfie, kompleet met modieuse handsak in die linkerhand. Ek kyk daarna en dink dit voel alles baie Top Billing vir my, en so ver van die white cube-ruimtes waarin ek gewoonlik na kuns kyk...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.