×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Die soektog na Putin se dogter se luukse Engelse wegkruipplek

WAAR IS MARIA?

Die soektog na Putin se dogter se luukse Engelse wegkruipplek

Nadat die Britte aangekondig het dat hulle besig is om ’n lys saam te stel van Russiese oligarge met ’n Kremlin-verbintenis, het LINDA VAN TILBURG besluit om meer te wete te kom van dié oligarge en hulle eiendomme in St. George’s Hill ... en te kyk of die gerugte oor die woonbuurt se hoogste boom waar is.

WAAR begin jy as jy soek na die eiendomme van die Russiese oligarge en familielede van Putin teen wie die Britte nou sanksies wil instel? En nou praat ek nie van die huise in die middel van Londen, in Chelsea, Belgravia, Kensington en Mayfair waarvoor jy ’n bustoer kan onderneem nie. Ek praat van die Russe wat hulself dieper in ’n luukse woonbuurt genaamd St. George’s Hill in Weybridge, Surrey ingegrawe het.

Ek bly in Weybridge, net onder “The Hill”, soos die inwoners van Surrey graag na St.George’s Hill verwys. Dit is ’n Engelse landgoed waar die bekende Britse eiendomsontwikkelaar Walter George Tarrant in 1911 die denne en rododendrons wat daarop gegroei het afgekap het om ’n woonbuurt van 950 akker in Surrey te vestig vir mense met geld. Aanvanklik het popsterre soos die Beatles se Ringo Star, Elton John en Cliff Richard ingetrek, maar mettertyd het die wêreld se rykstes op die golf van goue visums hier aangekom, die Tarrant-huise begin sloop en met monstergroot herehuise vervang, en dit het ’n groot aantal Russiese superrykes en oligarge ingesluit.

’n Eiendomsagent het ons eenkeer vertel van Russe wat in die verlede met tasse vol dollars by hulle kantore in die dorpies van Surrey aangekom het en hoe hulle daarmee eiendom en verblyfreg gekoop het. Die skuiwergat is egter gesluit en eiendomsagente word nie meer toegelaat om kontant te hanteer nie ingevolge geldverduisteringwette wat ingestel is...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.