Sjarrap … Praat sagter ... Waar’s die koffie?

NAGUIL VS. OGGENDMENS

Sjarrap … Praat sagter ... Waar’s die koffie?

Douvoordag opstaan is wat haar betref nie net ’n baie onaantreklike vooruitsig nie, dit is ook gevaarlik, want sy neem stupid besluite, vertel LINDA VAN TILBURG. Moenie naguile probeer verander nie, want hulle is só gemaak en só laat staan.

EK lees vanoggend die soveelste artikel oor die voordele daarvan om ’n oggendmens te wees. Dr. Christian Jarrett, ’n neurochirurg, skryf in die tydskrif BBC Science Focus dat ’n studie van die Universiteit van Leipzig bevind het dat oggendmense nie net meer tevrede met die lewe in die algemeen is nie, hulle het ook minder geestesgesondheidsprobleme.

Daar is heelwat welbekende uitdrukkings wat die voordele besing van vroegoggend wakker wees en uit die bed te spring met ’n lied in die hart. Die Engelse praat van “Early to rise makes you healthy and wise” en “The early bird catches the worm”. Vir my, die spreekwoordelike naguil, klink dit net na bla ... bla … bla, veral as ek dit lees of hoor voor negeuur in die oggend. 

In my familie is daar ’n duidelike skeidslyn tussen die oggendmense en die naguile. Daar is die groep gelei deur my pa, wat as ons by die see is, vroeg opstaan om te kyk hoe die son opkom, gaan swem of visvang lank voor die ander helfte van die huis nog diep onder hulle duvets inkruip. Teen die tyd wat hulle al kwetterend tergkom, vol bewondering vir die water, die see en die son, sit ons nog saam met my ma en staar in die verte op die stoep. En as hulle aanhou met: “Julle weet nie wat julle mis nie,” antwoord ons: “Sjarrap ... praat sagter en waar’s die koffie?”..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.