×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Fragmente van ’n oorlogvlugteling

LIEF VIR ALMAL, TEL JUL SEËNINGE, GOEIENAG

Fragmente van ’n oorlogvlugteling

ELSPETH LIEBENBERG het meer as twee jaar gewag vir die opheffing van Covid-reisbeperkings om vir haar dogter in Australië te gaan kuier. Tien dae voor haar vertrek het haar dogter laat weet dat daar ook vlugtelinge uit Oekraïne by hulle kom woon. Hier vertel Elspeth in grepe uit e-posse aan haar familie in Suid-Afrika van die verwese, getraumatiseerde en diep bekommerde vrou wat sy daar ontmoet het.

  • 22 April 2022
  • Mense & Kultuur
  • 4 min om te lees
  • Artikel 10 van 27
  • Elspeth Liebenberg

MY jongste, Emma-Kate, en haar man, Andrew, in Australië het hulle huis oopgestel vir vlugtelinge uit Oekraïne. Môre kom trek Tatiana (66) by hulle in. Oor ’n week sluit haar 73-jarige man hopelik by haar aan, en dalk, as alles reg verloop, hul sewejarige tweeling-kleinseuns ook. My en Emma-Kate se Russies gaan dan handig te pas kom.

Ek is so trots op hulle en so dankbaar dat ek die geleentheid gaan kry om my klein bydraetjie te maak om die slagoffers van hierdie aaklige, onnodige oorlog te help. Bid asseblief vir Tatiana en gesin en ook vir Emma-Kate en Andrew en hulle dogtertjies. Dit gaan baie van almal verg.

(Die gesin het jare in Moskou gewoon en Elspeth en Emma-Kate praat Russies.)..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X