Fragmente van ’n oorlogvlugteling

LIEF VIR ALMAL, TEL JUL SEËNINGE, GOEIENAG

Fragmente van ’n oorlogvlugteling

ELSPETH LIEBENBERG het meer as twee jaar gewag vir die opheffing van Covid-reisbeperkings om vir haar dogter in Australië te gaan kuier. Tien dae voor haar vertrek het haar dogter laat weet dat daar ook vlugtelinge uit Oekraïne by hulle kom woon. Hier vertel Elspeth in grepe uit e-posse aan haar familie in Suid-Afrika van die verwese, getraumatiseerde en diep bekommerde vrou wat sy daar ontmoet het.

  • 22 April 2022
  • Mense & Kultuur
  • 4 min om te lees
  • artikel 10 van 27
  • Elspeth Liebenberg

MY jongste, Emma-Kate, en haar man, Andrew, in Australië het hulle huis oopgestel vir vlugtelinge uit Oekraïne. Môre kom trek Tatiana (66) by hulle in. Oor ’n week sluit haar 73-jarige man hopelik by haar aan, en dalk, as alles reg verloop, hul sewejarige tweeling-kleinseuns ook. My en Emma-Kate se Russies gaan dan handig te pas kom.

Ek is so trots op hulle en so dankbaar dat ek die geleentheid gaan kry om my klein bydraetjie te maak om die slagoffers van hierdie aaklige, onnodige oorlog te help. Bid asseblief vir Tatiana en gesin en ook vir Emma-Kate en Andrew en hulle dogtertjies. Dit gaan baie van almal verg.

(Die gesin het jare in Moskou gewoon en Elspeth en Emma-Kate praat Russies.)..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.