‘Die aanval op Oekraïne maak van Rusland weer ’n globale speler’

‘ONS MOES DIT DOEN’

‘Die aanval op Oekraïne maak van Rusland weer ’n globale speler’

Agter die akademiese houding en welsprekendheid van die Russiese filosoof Aleksandr Dugin is 'n klomp vreesaanjaende idees, skryf WILLEM KEMPEN.

ARTIKEL 13 van die Russiese grondwet sê uitdruklik dat daar geen staatsideologie in die land sal wees nie; dat daar “ideologiese pluraliteit” sal wees. Dié bepaling was deels ’n reaksie op die ideologies obsessiewe Sowjet-era en ook ’n stappie nader aan die liberale idees van individuele vryheid, universele menseregte en oop samelewings.

Die nuwe Rusland van die vroeë 1990’s het die idees van Marx en Engels en Lenin en Stalin verwerp, maar het terselfdertyd nie veel in die plek daarvan aan sy mense voorgehou nie. Die rigiede staatsbeheer van die Sowjet-era het weggeval, maar in die plek daarvan was daar nou feitlik geen reëls of ’n hogere nuwe ideaal om na te streef nie.

Die ou magshebbers het die een ná die ander gulsig toegeslaan op dieselfde monopolistiese instellings wat hulle voorheen namens die staat bestuur het, maar alle skyn laat vaar dat hulle enige ander motivering as persoonlike verryking gehad het. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.