Toe die lyn na bo afgesny word

‘MERGER’ OF ‘MURDER’?

Toe die lyn na bo afgesny word

As net God bo jou is op 'n uitgewery se rangleer, wie bel jy wanneer die winde van verandering jou van die leer afwaai? ’n Natgeswete en vlugvoos FREDERIK DE JAGER het Ms Rebuck van Random House op haar kruin ontmoet.

DIE Boereoorlog is lankal verby. Ek baklei dit nie meer nie. Daarvoor het ek te veel dierbare Souties as vriende. Al word ek nog partykeer onredelik vies vir die Engelse. Of dit nou in die algemene of in die besondere is. Maar meesal in die besondere.

Soos die keer toe ek ’n werkfunksie in Londen bywoon. Dit was in ’n pragtig versierde saal met goudbedrukte houtpanele reg rondom. Rondstaan in die vlak watertjies van gelag en die rinkeling van ys in glase, die hoflike niksseggendhede waarmee niemand so goed soos die Britte is nie.

Wel, ek haat dit. My hele werklewe het ek gesteier van die een boekbekendstelling na die ander bedryfsgeselligheid. Wat sê jy vir mense? Van verveling het ek na die muur toe aangeskuifel. Daar, aan die soom van die hoflikheidspantomime, sou niemand met my praat nie. Maar toe praat die Geskiedenis. Die goue letters op die borde het elke oorlog afgetel waarin die Britte betrokke was sedert rekords bestaan. Teen die tyd dat ek by “South African War 1899-1902” kom, was ek woedend...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.