Mariatjie, my Michael

BOMENSLIK DAPPER

Mariatjie, my Michael

Agt-en-twintig jaar ná die geboorte van haar eersteling oordink MICHÈLE MEYER die pad van ’n ma en haar transgender kind.

OP 5 Julie 1994 om 10:35 is sy gebore. My eersteling. Dit was harde werk om die baba in die lewe te bring, maar die ginekoloog en pediater en kraamsuster was bevoeg en die pa het gedoen wat hy kon. Ek was net vier uur lank in die groen kraamkamer. Dis glo ’n merkwaardige tydsbestek.

Terug in die saal vol moeders hoog op estrogeen, op ’n kliniese skoon bed, bly ek verbaas. Die ballon van my onlangse maag is opeens weg. Planeet Maag is ontruk aan die heelal, ek dryf al verder daarvan weg. Ek voel ontneem van iets, maar is nogal moeg en kan nie hard genoeg dink daaroor nie.

Nadat die kindjie geweeg en gemeet en nie te lig bevind is nie, is sy gebad. Iemand het haar aangetrek, in ’n Peter Rabbit-ontvangsdoek toegedraai en na my toe gebring. Ons het haar ’n naam gegee wat ek in my standerdvierjaar tydens ’n skoolkonsert by ’n ander skool in ons dorp gehoor het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.