×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
FW de Klerk: Van Loftus-losie na die parlement

ONTHOU

FW de Klerk: Van Loftus-losie na die parlement

Dertig jaar of wat gelede skud sy die eerste keer FW de Klerk se blad. MICHÈLE MEYER herroep flitse van herontmoetings daarna, en die laaste keer.

IN die vroegherfs van 1989 bel ’n studentemaat my, ademloos. Sy’t vir ons ’n naweekjoppie losgeslaan! Vir die volgende maande moet ons Saterdagmiddae om 12:00 inklok by Loftus Versveld. In ons beste klere. Ons moet gaste by die rugbystadion se presidentslosie verwelkom en as gasvroue optree.

Die grootsheid daarvan was oorweldigend, asook die R50 wat ons elkeen op so ’n middag verdien het. Die jaar tevore het ek nog Saterdagoggende onwettig saam met drie manspelle voor die Sunnypark-winkelsentrum boeries verkoop. Die versigtige ou het Groenkloof-boerewors gebraai en vlieë verjaag van die ryk ou se skottelbraai. Die ou wat vakansies by OK in Johannesburg gewerk het, het rolletjies gesmeer en plastiekhouers tamatiesous en mosterd skoon gehou. Die ryk ou was rats en sjarmant. Hy was bemarker. Elke tannie wat hy naderwuif, het summier gesê “Ag Pappa, ondersteun die kind, jy weet hoe’s dit om ’n arm student te wees!”

Mý taak was om die korpulente spietkop wat ons telkemale verjaag het, te oortuig dat dit nie so erg is nie. En dat ons ampertjies klaar is. Dit het klokslag een boerie, ’n wye smaail en bondige gesprek gekos. Dan brom hy: “Oukei, ’n kwartier, dan maak julle gat skoon, of ek skryf julle.” Ons het altyd 10:00 losgetrek en het teen 12:00 in die koel fliekteater sit en Slush Puppies slurp...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X