×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
KITSKENNIS | Minibussies met vlerke dalk die antwoord vir ...

KLINK SLIM OM DIE BRAAIVLEISVUUR

KITSKENNIS | Minibussies met vlerke dalk die antwoord vir taxibedryf

Minibustaxi’s kry miljoene mense elke dag by die werk en weer terug huis toe. Iets sal gedoen moet word om dié bedryf van ondergang te red, skryf WILLEM KEMPEN.

DIE nuus het verlede week vinniger as ’n Weense worsie in ’n koshuisgang af deur die land getrek: Die regering gaan die verbod op alkoholverkope herinstel. Hierdie keer sou Suid-Afrikaners hulle nie weer deur Cyril se slap riem laat vang nie, en Maandagoggend het die rookmis nog laag oor die townships gelê toe staan die mense al tou voor die drankwinkels.

Nee, dit is nie waar nie, het eers die drankbedryf laat weet, en toe (veel later) ook die kantoor van Covid-veldmaarskalk Nkosazana Dlamini-Zuma, die president se lynbestuurder. Tog, vir ’n paar uur was Richelieu en Red Heart die nuwe Twinsaver Two Ply.

Vergeleke hiermee was daar skynbaar veel minder ontsteltenis oor die nuus dat taxibase dreig om die land tot stilstand te bring as die regering nie báie meer geld iewers vind om tot dié bedryf se redding te kom nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X