×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
SA ploeter voort om oor die kruin van die Covid-golf te probeer ...

WAT MÁÁK JY, DR. MKHIZE?

SA ploeter voort om oor die kruin van die Covid-golf te probeer kom

Suid-Afrika is wat Covid-19 betref op ’n soortgelyke punt as in Oktober verlede jaar. Wat is die vooruitsigte vir ’n derde en verdere golwe? Waarom het die regering pas nee gesê vir een van die beste entstowwe, en hoe gaan die plan uitgevoer word om 200,000 mense per dag te immuniseer? ELSABÉ BRITS het antwoorde gaan soek.

DIE Paasnaweek is hier, en daarmee saam kom die verhoogde risiko van ’n toename in Covid-19-infeksies en ’n derde golf. Gaan nog nuwe variante ons tref, en gaan ons betyds miljoene Suid-Afrikaners geïmmuniseer kry?

Eers, die groter prentjie: Prof. Bruce Bassett, ’n kenner in toegepaste wiskunde aan die Universiteit van Kaapstad, het die afgelope jaar gehelp met berekenings oor die verloop van die pandemie in die land. Hy verduidelik dat kenners onder meer kyk na die sogenaamde R0- en Rt-waardes as ’n maatstaf van ’n oordraagbare siekte se potensiële verspreiding.

Die R0-waarde is die basiese reproduktiewe getal van die virus. Dit verwys na hoeveel ander mense by ’n enkele geïnfekteerde mens sal aansteek in ’n bevolking wat nog nie voorheen aan die siekte blootgestel is nie. Wanneer die R0-waarde tot nul daal, beteken dit die epidemie het tot ’n einde gekom. As die R0-waarde meer as 1 is, beteken dit die epidemie versprei steeds, want elke sieke infekteer gemiddeld minstens een ander mens...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.