Zondo II: Die oppergesag van die reg is nou op die spel

KAALVOET OOR EVEREST

Zondo II: Die oppergesag van die reg is nou op die spel

Die tweede staatskapingsverslag lees soos 'n kronologie van die vernietiging van twee belangrike nasionale bates, maar die donker wolk oor huidige ANC-leiers voorspel geen blitsige aksie nie, skryf MAX DU PREEZ.

DIE tweede verslag van regter Raymond Zondo se staatskapingskommissie het die fundamentele kwessie van die oppergesag van die reg nou onder 'n skerp soeklig geplaas.

Suid-Afrikaners kla al jare lank dat daar 'n kultuur van strafloosheid heers; dat daar geen aanspreeklikheid vir korrupsie en wanbestuur is nie. Maar Zondo II het dit nou op die spits gedryf: 'n hele klomp politici, amptenare en sakelui word as aandadig aan staatskaping en as korrup beskryf en daar word aanbeveel dat hulle strafregtelik ondersoek moet word.

As niks of min binnekort daaraan gedoen word nie, kan ons doodgewoon nie meer praat van die soewereiniteit van die reg nie. Dan is die boodskap helder en duidelik: as jy politieke dekking het, kan jy steel soos jy lus is. Dit sal die legitimiteit van die staat na gevaarlik lae vlakke laat daal...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.