×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Vir altyd gebrandmerk as wilde jong Isis-fanatici

DIE THULSIE-TWEELING

Vir altyd gebrandmerk as wilde jong Isis-fanatici

Suid-Afrika se eerste internasionale Islamitiese terreurhofsaak het ná ses jaar se uitstelle, ondersoeke en bloedsweet tot 'n einde gekom. Die tweeling Tony-Lee en Brandon-Lee Thulsie (28) het ná 'n pleitooreenkoms skuld erken en is tot onderskeidelik 11 en agt jaar tronkstraf gevonnis. ERIKA GIBSON het dieper in die ondersoek gaan delf.

AS die ses jaar wat die tweeling reeds in aanhouding was ingereken word, gaan albei binne die volgende vier jaar terug op straat wees. Die vraag bly: Gaan hulle dan met hul terreurplanne voortgaan, of het hul tyd in die tronk hulle tot inkeer gebring?

Die tweeling van die Wes-Rand het met die mindere vonnisse moontlik lig daarvan afgekom. Toe hulle destyds in 'n klopjag vasgetrek is, het hulle nog geen dade van terreur tot uitvoer gebring nie. Daar was weliswaar 'n baie stewige plan van aksie op hulle tafel en hulle het ook reeds met organiseerders van die Islamitiese Staat in Sirië (Isis) in Johannesburg vergader.

Tydens hul hofverskyning in Januarie het die staat dié einste bewyse teen hulle aan die twee se regspan oorhandig. Dit was kort daarna dat onderhandelinge vir 'n pleitooreenkoms agter die skerms begin het. Aanduidings is dat indien die twee nié sou skuldig gepleit het nie, en die saak tot verhoor oorgegaan het, hulle vir veel langer opgesluit sou word...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.