×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Ses besoeke aan binnelandse sake en ander verhale van toustaan

DAAR'S GROOT FOUT!

Ses besoeke aan binnelandse sake en ander verhale van toustaan

Ná ses besoeke aan drie verskillende kantore van die departement van binnelandse sake het ANNELIESE BURGESS besef die lang toue vir dié en ander regeringsdienste is die groot, duur en tydrowende gelykmaker in Suid-Afrika. Twaalf jaar gelede, ná 'n groot (en baie duur) regrukprogram, het die departement soos 'n goed geoliede masjien geloop. Nou is dit (weer) gebreek.

DIS ’n Vrydagmiddag vroeg in Desember toe ek my die eerste keer in baie jare in ’n tou by die departement van binnelandse sake bevind. Ek moet ’n identiteitskaart kry.

Ek ry gereeld by die gebou verby – dit is op die pad wat regdeur Oos-Londen loop en daar is altyd van vroegoggend af mense wat gedweë wag. Teen laatmiddag is die toue gewoonlik korter. Of so het ek gedink.

By die ingang keer ’n sekuriteitsman my voor. Ek moet in die tou gaan staan. Buite, aan die kant van die gebou. Want dis Covid. Die tou is eintlik nie te erg nie want met binnelandse sake kan ’n mens geen, nul, zilch verwagtinge hê nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X