Die storie agter die storie van ’n R42 miljoen-kuberaanslag op ...

MISDAAD

Die storie agter die storie van ’n R42 miljoen-kuberaanslag op die Postbank

In die eerste aflewering van 'n reeks oor groot misdade en suksesvolle vervolging rekonstrueer ANNELIESE BURGESS 'n kuberaanslag op die Postbank en praat met die bobaas-ondersoeker wat die sindikaat help aankeer het.

DIT was die eerste werkdag van ’n nuwe jaar, 2012. Rehana Koen*, die bestuurder van die poskantoor in Rustenburg, het geen idee gehad van wat op haar wag toe sy dié oggend die deure oopsluit nie. Met die groot dae in die truspieël is dit nou weer die roetine van die alledaagse. En hier, nes in elke poskantoor regoor die land, is dit standaardprosedure om ’n geoutomatiseerde verslag van die vorige dag se transaksies te druk sodra die Postlink-IT-stelsel aangeskakel word.

Ná twee openbare vakansiedae verwag Koen nie ’n lang verslag nie. Die gerusstellende girts-girts van die drukker begin. Maar dan kyk Koen met groeiende ongeloof na hoe blaaie en blaaie uitdrukke op die vloer begin opstapel. Dié volume transaksies sou nie moontlik gewees het vir ’n normale dag in die kantoor nie, maar geheel en al onmoontlik ná twee vakansiedae.

Merwe van Rensburg is die nasionale bestuurder van die forensiese ondersoekeenheid by die nasionale possentrum in Centurion. Borselkop. Snor. Reguitprater. Stuyvesant-roker. ’n Voormalige polisiespeurder met meer as 30 jaar ervaring...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.