Die storie agter die storie van ’n R42 miljoen-kuberaanslag...

MISDAAD

Die storie agter die storie van ’n R42 miljoen-kuberaanslag op die Postbank

In die eerste aflewering van 'n reeks oor groot misdade en suksesvolle vervolging rekonstrueer ANNELIESE BURGESS 'n kuberaanslag op die Postbank en praat met die bobaas-ondersoeker wat die sindikaat help aankeer het.

DIT was die eerste werkdag van ’n nuwe jaar, 2012. Rehana Koen*, die bestuurder van die poskantoor in Rustenburg, het geen idee gehad van wat op haar wag toe sy dié oggend die deure oopsluit nie. Met die groot dae in die truspieël is dit nou weer die roetine van die alledaagse. En hier, nes in elke poskantoor regoor die land, is dit standaardprosedure om ’n geoutomatiseerde verslag van die vorige dag se transaksies te druk sodra die Postlink-IT-stelsel aangeskakel word.

Ná twee openbare vakansiedae verwag Koen nie ’n lang verslag nie. Die gerusstellende girts-girts van die drukker begin. Maar dan kyk Koen met groeiende ongeloof na hoe blaaie en blaaie uitdrukke op die vloer begin opstapel. Dié volume transaksies sou nie moontlik gewees het vir ’n normale dag in die kantoor nie, maar geheel en al onmoontlik ná twee vakansiedae.

Merwe van Rensburg is die nasionale bestuurder van die forensiese ondersoekeenheid by die nasionale possentrum in Centurion. Borselkop. Snor. Reguitprater. Stuyvesant-roker. ’n Voormalige polisiespeurder met meer as 30 jaar ervaring...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.