Cyril 2.0 gaan nie anders as Cyril 1.0 wees nie

NOG ’N KANS

Cyril 2.0 gaan nie anders as Cyril 1.0 wees nie

Dit is ’n aanduiding van hoe bankrot die ANC aan leiers is dat Cyril Ramaphosa die enigste Groot Hoop op ’n beter toekoms bly. MAX DU PREEZ besin oor wat Ramaphosa moes en kon gedoen het nadat hy president geword het, en hoekom hy dit nie gedoen het nie.

JA, ons is nie meer skaam as ons president ander staatshoofde ontmoet of op ’n internasionale verhoog staan nie. Ons is bly ons het nie meer ’n president wat beter kan dans as tel en stukke van die staat aan charlatans uit Indië vir plastieksakke vol note verkwansel nie.

Ja, Cyril Ramaphosa moet krediet daarvoor kry dat hy die inkomstediens en die vervolgingsgesag van korruptes en knegte van staatskaping gesuiwer het.

Maar dit is ’n feit soos ’n koei dat daar toe geen Nuwe Daeraad was nie. Die staat is net so korrup soos tydens die Jacob Zuma era – nou dalk selfs meer sistemies. Die agteruitgang in infrastruktuur het inderdaad sedert 2018 drasties toegeneem. Plaaslike regering is vrotter as ooit tevore...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.