Pyne met kabinetswysiging toon volle tweede termyn is CR...

KABINETSAMESTELLING

Pyne met kabinetswysiging toon volle tweede termyn is CR waarskynlik nie beskore

Pres. Cyril Ramaphosa se gesloer met die samestelling van sy kabinet het gewys hy is, wat politieke mag betref, die swakste president sedert 1994. Hy sal dus makliker as sy voorgangers verwyder kan word en volgens PIET CROUCAMP se kristalbal gaan hy nie ’n tweede termyn voltooi nie.

SO, wat het gemaak dat dit die president drie maande sedert Nasrec en twee maande ná die 8 Januarie-verklaring geneem het om sy kabinet te wysig? Dít ondanks ’n onderneming deur sy sekretaris-generaal, Fikile Mbalula, om dit binne twee weke af te handel. Wat was so moeilik?

Niks van die uiteindelike veranderinge aan die kabinet verklap iets van die verstommend trae en frustrerende proses wat die uiteindelike aankondiging Maandagaand voorafgegaan het nie.

Cyril Ramaphosa het letterlik minder as ’n week voor sy finale aankondiging eers met die ANC se alliansievennote begin beraadslaag. Ons weet hy het bepaalde individue vooraf in sy vertroue geneem, maar sy kabinet en Luthulihuis moes tot op die laaste oomblik wag om die besonderhede te hoor...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.