Republikeinse Party in die Kongres verwoord ernstige kommer oor ANC

BILATERALE BETREKKINGE

Republikeinse Party in die Kongres verwoord ernstige kommer oor ANC

Terwyl ’n gesamentlike vlootoefening tussen Suid-Afrika, Rusland en China ontvou het, is in ’n resolusie in die Amerikaanse Huis van Verteenwoordigers ’n beroep gedoen dat die VSA se verhouding met Suid-Afrika hersien moet word, skryf ANDRÉ PIENAAR.

OP 21 Februarie het John James, nuwe Republikeinse verteenwoordiger van die Afrika-subkomitee in die Amerikaanse Huis van Verteenwoordigers, en al sy Republikeinse kollegas in dié subkomitee House Resolution 145 (H Res 145) (https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-resolution/145/all-info) ter tafel gelê.

Dié resolusie maak beswaar daarteen dat Suid-Afrika as gasheer optree vir militêre oefeninge saam met die Volksrepubliek van China en die Russiese Federasie. Daarin word voorts ’n beroep op pres. Joe Biden gedoen om die VSA se bilaterale betrekkinge met Suid-Afrika te hersien omdat Amerikaanse beleid “nie daarin geslaag het om ’n sterk, betroubare bilaterale vennoot te vestig nie”.

Die fotogeniese 41-jarige James is so pas tot die Kongres verkies, maar is reeds ’n opkomende ster in die Republikeinse Party...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.