Julius én John is slegte nuus vir SA

VERKIESING 2024

Julius én John is slegte nuus vir SA

’n Moontlike scenario van Julius Malema as pres. Paul Mashatile se adjunk bekommer hom, maar sy grootste vrees is dat die ANC ná 2024 vir nog ’n termyn aan die bewind gaan bly. As dit die geval gaan wees, blameer hy die gebrek aan alternatiewe wat opposisiepartye aan kiesers bied, skryf PIET CROUCAMP.

DAAR is tans minstens drie openbare gesprekke in die media vaardig – veral op sosiale media – wat meer doen vir onkunde en wanbegrip as om substantiewe verstaan en intellektuele helderheid te bevorder.

Ontleders wat die bodem van die driepootpot skraap vir ’n analoog tussen apartheid en die gebreke van ons demokrasie, is polities moedswillig en waarskynlik skuldig aan ’n vergoeiliking van apartheid. Hulle probeer beslis nie om begrip te bevorder nie en dié sinnelose vals ekwivalensie en denkfout kom onder swart én wit Suid-Afrikaners voor. 

Die tweede openbare gesprek het te doen met die president se begrip van of onbegrip vir Suid-Afrika se werklikhede. Soms is pres. Cyril Ramaphosa se uitsprake oppervlakkig en opportunisties op ’n manier wat eintlik benede hom behoort te wees...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.