Spesiale verslag | Oor terroriste, spesmagte en alles tussenin

ISLAMITIESE STAAT BY MALL OF AFRICA

Spesiale verslag | Oor terroriste, spesmagte en alles tussenin

Die meeste lande het intelligensiedienste wat agter die skerms hul werk doen en soms in landsbelang klandestiene operasies bedryf. Wanneer ’n weermag egter sy spesmagte inspan om buite hul mandaat ongewenste immigrante te laat ‘verdwyn’, grens dit aan rampokkery. ERIKA GIBSON het gaan dieper grawe ná ’n onlangse voorval wat mens eerder in ’n James Bond-fliek sou verwag het as in ’n winkelsentrum met recces as die hoofkarakters.

DIE hele blik wurms het uitgepeul in ’n onlangse dringende hofaansoek deur die families van twee ontvoerde Ethiopiese mans. Een van die mans is verlede jaar deur die VSA gesanksioneer en geswartlys weens sy steun aan die Islamitiese Staat (IS).

Abdella Hussein Abadiga bly reeds sedert 2009 in Suid-Afrika nadat hy as Ethiopiese vlugteling asiel gekry het. Nadat die Suid-Afrikaanse owerhede ’n vlugtelingpaspoort aan hom uitgereik het, het hy glo steeds volstoom met sy aktiwiteite in lande soos Sirië en die Demokratiese Republiek van die Kongo (DRK) voortgegaan.

Die internasionale fokus op Abadiga (in sy paspoort is sy van Abadigga) het verskerp nadat die VSA hom en nog drie ander IS-verdagtes gesanksioneer en hulle finansiële en ander steun aan IS uitgespel het. Die beweerde ontvoering het op 29 Desember in die Mall of Africa in Midrand gebeur...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.