Boeke | Geen einde aan huishoudelike geweld nie

FIKTIEF MAAR WERKLIK

Boeke | Geen einde aan huishoudelike geweld nie

JULIANA COETZER probeer nog herstel van die impak van Colleen Hoover se verpletterende boek It Ends with Us.

EK kan nie onthou dat ’n boek my al ooit so ontstel het soos It Ends with Us deur Colleen Hoover nie. Vir ure nadat ek dit neergesit het, was ek nog dwalend. Ek wou net huil. Dis tog nie die eerste keer dat ek van mishandeling binne ’n huwelik lees nie. Nog onlangs het die plaaslike leeslandskap asem opgehou oor So lyk ’n vrou van Ilse Verster wat 40 jaar lank deur haar man aangerand is. En ek het al professioneel te doen gehad met hoevéél vroue wat op verskillende maniere deur mans verrinneweer is.

Familie wat anderpad kyk

Jare gelede het ek ’n vrou uit haar huis gaan verwyder. Papgeslaan, sonder enige emosionele energie om haarself te red en met familie wat anderpad kyk. En nadat ons haar by ’n veilige plek afgelaai het, het ek en die polisieman wat my vergesel het, lank koponderstebo by die motor bly staan. Stomgeslaan – wat ’n ironiese woord! Siek van geweld. My destydse beroep as maatskaplike werker het ek verwens. Ek het elke maand bedank. En dan maar weer opgedaag. Ek het gedink dis omdat ek omgee, maar later is dit net ’n werk...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.