Hyperballad

DIS 'N LIEDJIE VAN BJÖRK

Hyperballad

DIANNE DU TOIT ALBERTZE skryf oor die reuk van gous- en botterblomme en vygies, oor liefde en geweld.

STIEFPA stap.

Hy kort space. Sy bloei weer, sê hy en grinnik my kant toe. Die voorste seat van die bakkie ruik na veld. My voete sink mee in ’n spul bottels. Meeste leeg, maar in party nog onvoltooide drome. Hy kyk skaam daarna en sê ek moet eerder agterop.

Die highway zoem in my ore soos hy die bakkie by die karavaanpark uit reverse. Dis koud agterop. Ek sê maar niks en vou my knieë teen my bors. Haal dan drie diep asems soos Juffrou gesê het ek moet as ek nie lekker voel nie. Teer en klipkoppies oranje ingekleur om ons. Stiefpa sit sy favourite op, Chopin. ’n Waltz, of course. Ek gly teen spanners en hamers. Vas aan sy day job. Hy noem dit ook sy coping mechanism...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.