Menswaardigheid is ons kosbaarste pêrel

GELD VIR KOS, KLERE EN WERK SOEK

Menswaardigheid is ons kosbaarste pêrel

Het jy al ooit honger gaan slaap of jou kind met ’n leë maag bed toe gestuur? Kan jy jou indink hoe dit moet voel as jy kos vir jou gesin wil gaan koop, maar die kaartmasjien se bot antwoord is ‘onvoldoende fondse'? Basiese menswaardigheid en gesonde kinders is voorvereistes vir ’n suksesvolle, stabiele nasie, skryf MAX DU PREEZ, en stel die saak vir ’n basiese inkomstetoelae.

AS ons sê ons glo in ons Grondwet en die Handves van Menseregte wat daarin vervat is, kan ons nie net die bepalinge wat ons pas, soos vryheid van spraak en die soewereiniteit van die reg, benadruk nie.

Die handves bepaal ook dat alle Suid-Afrikaners die reg op voldoende voedsel en water en maatskaplike sekerheid het. Elke kind het die reg op basiese voeding en skuiling, lui Art. 28 (1) (c).

Dit is nie net ’n grondwetlike en etiese kwessie nie. ’n Sekere minimum basiese menswaardigheid vir jonk en oud is ’n hoeksteen van maatskaplike en politieke stabiliteit en dus van ons demokratiese bestel...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.