Uitbranding: Die kool is die sous nie werd nie

PRESTASIEGERIGTE KULTUUR

Uitbranding: Die kool is die sous nie werd nie

Daar moet tog iewers 'n vlieg in die samelewing-salf wees as bogemiddelde jongmense in troppe uitbrand voordat hulle mondig is. Of waar miljoene ‘normale’ mense geleidelik sieker word weens die vereistes wat die daaglikse lewe aan hulle stel. En nou het Covid sout in die wonde gevryf, skryf die sielkundige LOUIS AWERBUCK.

SLEEP jy jou voort om jou daaglikse take te voltooi? Sukkel jy om aan die gang te kom? Voel jy konstant moeg en sonder energie, en is jou produktiwiteit voortdurend laer as wat dit kan wees? Voel dit vir jou of jy enige tyd van die dag kan slaap, en/of wissel jou slaappatroon gedurig?

Voel jy doelloos, en het jou opgewondenheid en lus vir jou werk of daaglikse aktiwiteite verdamp? Het daarmee saam jou geesdrif vir jou eie doelwitte ook begin verdwyn, of nog erger, maak dit nie eintlik meer saak nie? Vind jy dit moeilik om te konsentreer, en onthou jy slegter of stadiger as gewoonlik? Is jy geïrriteerd, meer aggressief en boonop ongeduldig, en het jy sinies en krities geword? Het jy genot verloor in bedrywighede of sosialisering wat altyd vir jou lekker was? Ervaar jy fisieke simptome soos rugpyn, nekpyn, maagkrampe en kopsere? Het jy ophou aandag gee aan jou eet- en drinkgewoontes, en fluktueer jou gewig? 

Indien jy meestal bevestigend op die voorafgaande vrae antwoord, is die kanse goed dat jy as chronies uitgeput beskryf kan word. Dit beteken dat jy moontlik reeds in die greep van óf depressie óf uitbranding – of albei – verval het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.