Sportsterre nie gevrywaar van probleme met geestesgesondheid

SPORT-PSIGE IN DIE KOLLIG

Sportsterre nie gevrywaar van probleme met geestesgesondheid

Nadat die 26-jarige Springbok-rugbyspeler Sbu Nkosi onlangs verdwyn het, het die geestesgesondheidsprobleme van prominente sportmense weer onder die loep gekom. Daar bestaan nie genoeg diep en grondige navorsing oor die spesifieke voorkoms van geestesongesteldheid onder elite sportlui nie, maar in werklikheid lyk dit of die voorkoms beduidend hoër is onder die supersterre as onder die algemene bevolking, skryf LOUIS AWERBUCK.

ONLANGS gons die media oor Sbu Nkosi wat soos ’n groot speld verdwyn het. Die 26-jarige is ’n Springbok-rugbyspeler (wat al op 16 vir die Pumas se provinsiale span uitgedraf het), ’n gewilde komponent van die Blou Bulle-span, en in die fleur van sy lewe. Natuurlik was daar rede tot kommer, want geen logiese verklaring vir Nkosi se verdwyning het aanvanklik na vore gekom nie.

Mense het uiteraard begin onraad vermoed. Genadiglik is die sportster drie weke nadat hy soek geraak het ongedeerd aangetref by sy pa se huis in Mpumalanga. Luidens berigte het dit egter nie goed met hom gegaan toe hy gevind is nie. Volgens ’n onderhoud met Sport24 het Nkosi erken dat hy daagliks “in ’n bondeltjie opgekrul lê by sy pa”, en dat hy sy bes doen om sy geestesgesondheid te probeer bestuur. Hy het verder bekend gemaak hoedat hy sielkundige druk al vir ’n paar jaar voel opbou het, en hoe ’n groot stryd sy geestesgesondheid deurgaans vir hom is.

’n Vinnige Google-soektog lewer vele berigte op wat verslag lewer oor hierdie blitsvinnige vleuel se betrokkenheid by dissiplineverwante voorvalle in die verlede. Niemand leer spelers regtig hoe om hulleself, hulle gedagtes en hulle emosies te bestuur nie,” het ’n afgematte Nkosi glo vanuit sy ouerhuis gesê...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.