Pink Floyd blaas ons ore oop

MUSIEK

Pink Floyd blaas ons ore oop

Dit was asof ons ná jare van doofheid skielik weer kon hoor, skryf KERNEELS BREYTENBACH oor die keer toe hy in 1973 na die eerste ingevoerde eksemplaar van Pink Floyd se The Dark Side of the Moon geluister het. Die groep het met hierdie rockplaat – wat die derde grootste treffer van alle tye sou word – musiek ’n ander rigting laat inslaan.

APRIL 1973. Ek staan in die ewigdurende skemer van die kelderwinkel Look & Listen in Eloffstraat, Johannesburg. ’n Luide hartklop, ’n horlosie tik, ’n man wat sê: “I’ve been mad for fucking years, absolutely years.” Vir die volgende 43 minute luister ek en ’n groeiende getal mense in verwondering na die eerste ingevoerde eksemplaar van Pink Floyd se The Dark Side of the Moon.

Dit was asof ons ná jare van doofheid skielik weer kon hoor.

Nou, 50 jaar later, het ons ’n groter blik op die plaat wat die koers van moderne musiek verander het. The Dark Side of the Moon is nie net een van die grootste verkopers van alle tye nie (derde ná Michael Jackson se Thriller en die Eagles se Their Greatest Hits 1971-75); dit het ook die groep tot musikale wasdom gebring. En die krake blootgelê wat hulle uitmekaar sou skeur...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.