Viva die deurbraak in die stryd teen armoede en geweld!

ARMES VAN GEES

Viva die deurbraak in die stryd teen armoede en geweld!

Hoe gemaak met Suid-Afrika se knellendste probleme? Die departement djenderstudies waaraan C. LOUISE KORTENHOVEN verbonde is, is gevra om met innoverende voorstelle vorendag te kom, en het nie teleurgestel nie. Juig al wat leef!

NADEMAAL die vermoede in die regerende alliansie gaandeweg al hoe pynliker begin knaag dat Suid-Afrika dalk hier en daar nie heeltemal opleef aan die utopiese ideale van die demokratiese era nie, is ons departement op hoë vlak getaak om ’n dinkskrum te hou waar ons buite die doos sou kon dink en op vars maniere na ons probleme kyk.

Ons is uit die staanspoor aangemoedig om onkonvensioneel te dink – géén, maar géén idee sou te buitensporig of te onprakties wees om oorweeg te word nie. Die gedagte hieragter is dat ’n verspotte of onhaalbare voorstel dalk net ’n werklik nuttige plan in iemand anders se gemoed kan  sneller.

En het die kollegas geskitter!..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.