×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Te veel streke met staatsdienssalarisse

IN ONS REGERING VERDIEN NIEMAND ‘PEANUTS’ NIE

Te veel streke met staatsdienssalarisse

Salarisverhogings in die staatsektor gaan onvermydelik wees, maar dit kan tot ’n minimum beperk word en moet met produktiwiteitsooreenkomste gepaard gaan, skryf CELESTE CAMPHER, akademikus en voormalige staatsamptenaar. Want te veel staatsdienswerkers word nie aanspreeklik gehou as hulle meestal handjies gevou rondsit nie.

EK het in Januarie 2004 ’n staatsamptenaar geword. Ek was 26 jaar oud, met ’n meestersgraad in ekonomie en gelukkig genoeg om as ’n adjunkdirekteur in die departement van die Vrystaatse premier onder die destydse leierskap van me. Winkie Direko aangestel te wees. Die eenheid waarin ek aangestel is, was nuut en dit was ons verantwoordelikheid om oor ’n paar groot provinsiale projekte toesig te hou. Ek het die voorreg gehad om met ’n klein groep hoogs professionele, vaardige, hardwerkende, innoverende en etiese kollegas te kon saamwerk. Ons is destyds as die room van die oes beskou en kon ten nouste met LUR’e en departementshoofde saamwerk, asook plaaslik en internasionaal reis soos die werk vereis het.

In November 2004 het ek my eerste verjaardagbonus of 13de tjek ontvang. Ek het amper flou geval! Nadat ek bevestig het dat die inbetaalde bedrag in my bankrekening korrek was, het ek in die gange van die Lebohang-gebou afgehardloop en geskree: “Ek’s ryk, ek’s ryk, ek’s ryk!” Nie in my stoutste drome het ek gedink dat ek soveel geld sou hê nie. Voordat ek ’n staatsamptenaar geword het, was ek ’n junior dosent aan die universiteit – en ek was dus taamlik seker dat ek altyd arm sou wees. Maar soos die geluk dit wou hê, het die Bybelse sewe vet jare toe vir my ’n werklikheid geword.

Die geld was goed .....

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.