Askies dat ek jou nie R10,66 kan tip nie, so hoe lyk dit met R20?

MAAK MAAR VOL!

Askies dat ek jou nie R10,66 kan tip nie, so hoe lyk dit met R20?

Daar is deesdae so baie maniere om vir goed te betaal (en betaal te word) dat mens begin wonder of harde kontant nie dalk weer makliker is nie. WILLEM KEMPEN wonder ook.

EK vermoed Jonathan, my gereelde vulstasiekonsultant, verstaan die ineengestrengelde wêreld van lojaliteitskaarte, betaal-apps en krediet- en debietkaarte beter as die meeste bankbestuurders (ás daar nog bankbestuurders is).

Jonathan het ’n tydjie terug reeds besef hy sal moet ingryp as hy steeds ’n tip wil verdien elke keer as hy my kar volmaak. Dis nie dat ek ongeneë is om hom te vergoed nie – inteendeel, ek dink dis wonderlik dat die mense wat oor sulke dinge besluit steeds volhard met die pragtige Suid-Afrikaanse tradisie van die pompjoggie. (Ek dink “pompjoggie” is ná “vakhoof” die beste posbenaming wat enige mens kan hoop om te hê).

Daarom vergoed ek graag pompjoggies vir hulle dienste. Die probleem is dat ek nie altyd weet hóé om dit te doen nie, want kontant is deesdae nogal 'n rariteit in my bestaan...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.